Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
306
Utgivningsdatum
2021-03-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
22 x 210 x 151 mm
Vikt
485 g
SAB
Oepb
ISBN
9789144143408

Mellan bögskämt och prideparader - Exkludering och inkludering av homosexualitet i svensk polis

Häftad,  Svenska, 2021-03-01
355
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur och under vilka förhållanden sker exkludering och inkludering av homosexuella och homosexualitet inom polisen? Genom att fördjupa sig i denna fråga söker författaren bland annat svar på hur det kan komma sig att det finns så få öppet homosexuella polismän och hur eventuella hinder för inkludering kan förstås. Med utgångspunkt i homo- och bisexuella polisers erfarenheter samt egna observationer av polisarbete analyseras hur exkludering och inkludering av homosexualitet samexisterar i svensk polis, hur dessa processer är relaterade till polisarbetets kultur och särdrag, samt hur polisledningen arbetar för att skapa en inkluderande organisation.

Boken bidrar med ökad förståelse för de problem och de aktiviteter som är förknippade med mångfaldsfrågor, i synnerhet med fokus på sexuell läggning, men även mer generellt; många av insikterna i boken kan användas för att förstå inkludering och exkludering av andra samhällsgrupper.

Mellan bögskämt och prideparader rör sig i gränslandet mellan organisations-, genus- och polisstudier och riktar sig till såväl forskare och studenter som praktiker med intresse för mångfaldsfrågor och polisen. Insikterna är även relevanta för dem som jobbar med eller är intresserade av mångfald, inkludering och likabehandling i andra, liknande "maskulint kodade" organisationer, som försvaret och vissa idrottsorganisationer.

"En mycket läsvärd och välskriven bok som på ett lättillgängligt sätt och språk tar sig an en angelägen fråga."

Tove Pettersson, professor i kriminologi
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mellan bögskämt och prideparader - Exkludering och inkludering av homosexualitet i svensk polis
  2. +
  3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 444 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jens Rennstam