Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
416
Utgivningsdatum
2022-08-04
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Ohae
ISBN
9789144143590
Psykosocial arbetsmiljö : begrepp, bedömning och utveckling (häftad)

Psykosocial arbetsmiljö : begrepp, bedömning och utveckling

(1 röst)
Häftad, Svenska, 2022-08-04
438
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Den psykosociala arbetsmiljön är en väsentlig del av det som i arbetsmiljö j uridiska sammanhang kallas organisatorisk och social arbetsmiljö. Vad är då psykosocial arbetsmiljö? Vilka goda och onda effekter kan kopplas till psykosocial arbetsmiljö? På vilka olika sätt kan man undersöka och bedöma den psykosociala arbetsmiljön och vad ska man titta efter? Vilka vägar kan man gå för att åstadkomma förbättringar och vilka hinder kan man stöta på?

Den här boken tar ett samlat grepp på dessa frågor och den gör det ur ett praktiskt perspektiv, mot bakgrund av aktuell och klassisk samhälls vetenskaplig och medicinsk forskning.

I denna andra upplaga av boken finns helt nya kapitel som berör de viktigaste allmänna teoretiska modellerna på området, jobbrollers komplexitet samt begreppet personliga resurser. Delarna om arbetsmiljöns påverkan på hälsa och funktion har fördjupats och kapitlet om åtgärdsarbete har utvidgats med en mängd konkreta förbättrings insatser. I boken ingår ett omfattande arbetsmaterial som man kan använda för att hitta problem och förbättringsområden.

Psykosocial arbetsmiljö är tänkt att användas vid kurser på högskole nivå, men den förutsätter inte avancerade förkunskaper. Boken vänder sig till personer som har eller utbildar sig till ett yrke där man bör ha kunskap om psykosocial arbetsmiljö som exempelvis psykolog, kurator, personalvetare, hälsovetare, arbetsmiljöingenjör, läkare, sjuksköterska eller fysioterapeut. Den riktar sig också till chefer och arbetsmiljöombud.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Psykosocial arbetsmiljö : begrepp, bedömning och utveckling
  2. +
  3. AO-konsulten : en handbok i arbets- och organisationspsykologi

De som köpt den här boken har ofta också köpt AO-konsulten : en handbok i arbets- och organis... av Ingela Thylefors, Filip Lindkvist, Birgitta Lönnebo, Olle Persson, Fredrik Soljevik (häftad).

Köp båda 2 för 810 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mats Eklöf

  • Humbug

    Mats Eklöf

    Göteborg är en ful stad. Gäng av kriminella flyktingar beskjuter dagligen varandra, vilket motiverar omfattande satsningar på ständig ökning av bredbandshastigheten i de drabbade områdena. Detta är ett led i det säkerställande av byggsektorns löns...