Ledarskapets kontext : en lärobok för militärer och krishanteringsaktörer (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
216
Utgivningsdatum
2022-03-28
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Dokaa
ISBN
9789144143705
Ledarskapets kontext : en lärobok för militärer och krishanteringsaktörer (häftad)

Ledarskapets kontext : en lärobok för militärer och krishanteringsaktörer

Häftad Svenska, 2022-03-28
346
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
En ledares förmåga att leda påverkas i stor utsträckning av yttre omständigheter. Trots detta finns få böcker som denna som behandlar ledarskap, organisationsutveckling och medarbetarskap utifrån kontextfaktorer. I särskilt fokus är organisationer som arbetar i påfrestande kontexter. Författarna beskriver hur ledarskapet påverkas av exempelvis samhällsförändringar och yttre kriser såväl som av organisatoriska problem och andra typer av faktorer som omger ledaren.

När en kris inträffar ska en organisation kunna agera snabbt. Som ledare kan det finnas många mål och perspektiv att ta i beaktande, samtidigt som beslut måste fattas - ofta under tidspress och med bristande beslutsunderlag. I boken beskrivs ledarskapsutmaningar som uppstår till följd av kontextfaktorer i kombination med krissituationers ovisshet och oförutsägbarhet. Författarna presenterar också ett antal verktyg som stöd för analys och agerande i olika situationer.

Ledarskapets kontext vänder sig till personer som studerar ämnen relaterade till krig, kris och säkerhet, men även till yrkesverksamma i insatsorganisationer som vill fördjupa sig i faktorer som påverkar ledarens förmåga att verka under svåra och ibland farliga betingelser.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ledarskapets kontext : en lärobok för militärer och krishanteringsaktörer
  2. +
  3. Skolans värld möter samhällskriser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skolans värld möter samhällskriser av Magnus Persson, Aida Alvinius, Frida Linehagen (häftad).

Köp båda 2 för 709 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna