Grundläggande vetenskapsteori : för psykologi och andra beteendevetenskaper (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
217
Utgivningsdatum
2021-11-23
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
9 x 209 x 150 mm
Vikt
385 g
SAB
Ddc
ISBN
9789144143958

Grundläggande vetenskapsteori : för psykologi och andra beteendevetenskaper

Häftad,  Svenska, 2021-11-23
407
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vetenskapen påverkar våra liv på många sätt - att förstå dess förutsättningar och begränsningar är därför en viktig del av all högre utbildning. Denna bok ger olika perspektiv på vetenskap och förmedlar på ett enkelt sätt en realistisk bild av vetenskap och forskning inom beteendevetenskaperna, med fokus på psykologiämnet.

Med beteendevetenskaperna som utgångspunkt behandlas grundläggande vetenskapsfilosofiska förhållningssätt och begrepp; skolbildningar såsom positivism, pragmatism, fenomenologi, hermeneutik, socialkonstruktivism, post kolonialism, genus- och feministisk forskning; relationen mellan validitet och vetenskapsfilosofi; samt vetenskapsstudier, dvs. forskning om forskare, forskning och forskarsamhället.

I denna tredje upplaga har texten uppdaterats och gjorts mer läsvänlig. Vidare är avsnitten om värdet av akademisk frihet, open science och om så kallade rovdjurstidskrifter, utvidgade.

Boken kan användas på grundnivå i beteendeveten skapliga ämnen såsom psykologi, pedagogik, sociologi, vårdvetenskap och delar av företagsekonomi. Den passar också som introduktion för att förstå vad vetenskap är i många andra discipliner och sammanhang.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Grundläggande vetenskapsteori : för psykologi och andra beteendevetenskaper
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 636 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna