Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2021-03-31
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 8 mm
Vikt
220 g
SAB
Eaac
ISBN
9789144144146

Glädje, lust och motivation : det livslånga lärandet

Häftad,  Svenska, 2021-03-31
323
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det lilla barnets envisa upprepande av nyfikna och kluriga frågor om allt möjligt är en tillgång i skolans värld. Ibland verkar dock elevers nyfikenhet ha försvunnit och det är svårt att motivera dem. Vad är det som utmärker glädjen i lärandet och hur kan vi gå tillväga för att främja glädje, lust och motivation så att eleverna behåller sin nyfikenhet och lust att lära under resten av sina liv?

I den här boken tas dessa frågor upp utifrån elevernas egna erfarenheter och upplevelser. Genom många konkreta exempel, teorier och reflektionsfrågor diskuteras hur undervisning kan utformas för att främja glädjen. Konkreta didaktiska förslag ges i slutet på kapitlen.

Glädje, lust och motivation - det livslånga lärandet vänder sig främst till studenter som läser till grundlärare och ämneslärare, och kan även fungera som diskussionsunderlag för verksamma lärare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Glädje, lust och motivation : det livslånga lärandet
  2. +
  3. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 412 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Marita Cronqvist

  • Etiskt ledarskap : didaktik i förskola och skola

    Marita Cronqvist

    Den moraliska dimensionen är alltid närvarande när man undervisar barn och elever, men den är ofta outtalad och hör till den tysta förtrogenhetskunskapen. Hur kan lärarens etiska ledarskap identifieras, verbaliseras och utvecklas? I Etiskt ledarsk...