Kritisk samhällsvetenskaplig metod (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
308
Utgivningsdatum
2022-03-03
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Sven-Erik Torhell
SAB
O:dd
ISBN
9789144144832
Kritisk samhällsvetenskaplig metod (häftad)

Kritisk samhällsvetenskaplig metod

Häftad Svenska, 2022-03-03
383
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kritiskt tänkande brukar hävdas vara centralt i all akademisk verksamhet. En huvuduppgift för samhällsvetenskapen är att kritiskt undersöka sociala institutioner, idéer och praktiker. Flertalet tunga samhällsvetenskapliga forskare omfattas också av en kritisk ambition, exempelvis Habermas, Foucault, Bourdieu och Giddens. Detta till trots råder det brist på litteratur som kopplar samman den kritiska ambitionen med samhällsteori och vetenskapsteori å ena sidan och empiriska studier å den andra.

I den här boken relateras kritisk teori och vissa varianter av postmodernism till kvalitativ metod. Författarna presenterar en referensram för kritisk kvalitativ samhällsvetenskaplig forskning. Boken tar upp kunskapsintresse, språk och kunskapens politiska och ideologiska natur, och omtolkar olika metodteman, till exempel intervju, etnografi och tolkning. Författarna pekar på den kritiska ansatsens kreativa potential bland annat genom att den stimulerar till ett ifrågasättande av dominerande språkbruk och synsätt, vilket i sin tur öppnar för nytänkande.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kritisk samhällsvetenskaplig metod
  2. +
  3. Omgiven av idioter : hur man förstår dem som inte går att förstå

De som köpt den här boken har ofta också köpt Omgiven av idioter : hur man förstår dem som in... av Thomas Erikson (pocket).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna