Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
356
Utgivningsdatum
2021-08-02
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
19 x 241 x 171 mm
Vikt
775 g
SAB
Aef
ISBN
9789144151045
Akademiskt läsande och skrivande (häftad)

Akademiskt läsande och skrivande

(11 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2021-08-02
382
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Studier på universitet och högskola innebär en utmaning för de allra flesta studenter, inte minst vad gäller de höga kraven på läs- och skrivförmåga. Texterna uppfattas ofta som svårtillgängliga och de skriftliga uppgifterna som komplicerade. Så hur gör man då för att ta sig an de högt ställda förväntningarna och planera studierna på ett effektivt sätt? Hur utvecklar man lässtrategier som leder till att man på djupet förstår innehållet i en vetenskaplig text? Och hur gör man för att förbättra sitt eget skrivande i riktning mot ökad anpassning till den akademiska genren och stilnivån?

Genom sina resonerande textavsnitt och praktiska övningar ger boken tydlig vägledning i hur man kan utveckla läs- och skrivförmågan i akademiska sammanhang. Författarna beskriver högskolan som studiemiljö, ger konkreta råd om studieteknik och beskriver hur läsningen kan anpassas efter olika syften. De förklarar också hur man utvecklar sitt akademiska skrivande och sin språkfärdighet genom respons från andra samt lyfter fram utmärkande drag i den vetenskapliga texten och i det akademiska språkbruket.

I denna andra upplaga av boken har innehållet utvecklats och blivit mer omfattande. Nya övningsuppgifter har tillkommit och till flera finns även lösningsförslag, vilket gör det möjligt att använda boken vid självstudier.

Akademiskt läsande och skrivande passar lika väl för kurser vid universitet och högskola som för avancerade kurser i svenska och svenska som andraspråk på gymnasium och i vuxenutbildning. Den kan med fördel kompletteras med boken Muntlig interaktion i akademiska sammanhang.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Akademiskt läsande och skrivande
 2. +
 3. Muntlig interaktion : i akademiska sammanhang

De som köpt den här boken har ofta också köpt Muntlig interaktion : i akademiska sammanhang av Vendela Blomström, Catarina Persson (häftad).

Köp båda 2 för 751 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Akademiskt läsande och skrivande. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lätt att förstå och mycket konkret hjälp
  Linn, 5 november 2023

  Rekommenderar varmt. Har många studenter som älskar denna bok. Den ger även mig mycket, trots att jag arbetat professionellt med dessa frågor ett par år i undervisningen :)

 2. Väldigt användbar
  -, 21 oktober 2021

  Kan inte rekommendera den här boken nog mycket. För mig som inte varit i skolans värld på länge fick jag jättebra hjälp med t ex studiestrategier och hur man skriver akademisk text.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna