Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
358
Utgivningsdatum
2022-02-24
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Höglund Arveklev, Susanna (förf.) / Kisthinios, Marianne (förf.) / Lundström, Sofie (förf.) / Lövenmark, Annica (förf.) / Sandström, Birgitta (förf.) / Segring, Anita (förf.) / Stenberg, Marie (förf.) / Sandberg, Håkan S. (red.)
Dimensioner
20 x 218 x 149 mm
Vikt
655 g
SAB
Vpd
ISBN
9789144151052

Pedagogik för sjuksköterskor : pedagogiska perspektiv och handledning i VFU

Häftad,  Svenska, 2022-02-24
405
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Detta är den andra omarbetade upplagan av Pedagogik för sjuksköterskor. Nytt i denna upplaga är att den kliniska handledningen har fått sitt viktiga utrymme och att sjuksköterskans hälsofrämjande arbete synliggörs.

Kunskaper i pedagogik och didaktik är i dag helt nödvändiga för att patienter och närstående ska mötas av god omvårdnad. Men pedagogiken är också central för studenters, handledares och yrkesverksamma sjuksköterskors utbildning och kompetensutveckling. Boken täcker de delar som studenter, handledare och yrkesverksamma behöver avseende pedagogik.

Sjuksköterskans yrkesutövande omfattar förmågan att bidra till patientens och närståendes lärande. Lärandet bygger på sjuksköterskans undervisning och information och på det stöd sjuksköterskan och vårdteamet ger patienten och närstående.

Boken är i första hand avsedd för sjuksköterskans grundutbildning, men kan även användas i utbildning av specialistsjuksköterskor samt för yrkesverksamma och handledare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Pedagogik för sjuksköterskor : pedagogiska perspektiv och handledning i VFU
  2. +
  3. Handledning och praktisk yrkesteori

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handledning och praktisk yrkesteori av Per Lauvås, Gunnar Handal (häftad).

Köp båda 2 för 810 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »