Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2021-08-12
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
9 x 218 x 161 mm
Vikt
385 g
SAB
Ea
ISBN
9789144151403

Sexualitet och relationer : att möta ett engagerande och föränderligt kunskapsområde i skolan

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2021-08-12
337
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kunskapsområdet sexualitet och relationer skapar engagemang, både i skolan och i samhället. Det är också ett område som ständigt är aktuellt - inte minst då både skola och lärarutbildningar har fått stärkta mål. Denna bok syftar till att stödja lärarna i detta uppdrag.

Boken beskriver sexualitet och relationer i ett samhälleligt sammanhang och kunskapsområdets historiska utveckling fram till nutid. Dessutom diskuteras både skolövergripande och mer undervisningsnära aspekter samt hur sexualitet och relationer ingår i skolans värdegrunds- och kunskapsuppdrag. Med utgångspunkt i didaktiska frågor om vad, hur och varför undersöks hur kunskapsområdet kan behandlas i den praktiska undervisningen och hur utmaningar kan bemötas. Vidare betonas hur samarbete mellan lärare, elever, elevhälsa och skolledning kan bidra till ett produktivt utforskande av kunskapsområdet.

Boken riktar sig främst till lärarstudenter men också till verksamma lärare och skolledare inom samtliga årskurser men med tyngdpunkt på grundskolans senare år.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sexualitet och relationer : att möta ett engagerande och föränderligt kunskapsområde i skolan
  2. +
  3. Normkritisk pedagogik - Perspektiv, utmaningar och möjligheter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Normkritisk pedagogik - Perspektiv, utmaningar ... av Lotta Björkman, Janne Bromseth, Jenny Bengtsson, Martin Englund, Vivi Havia (häftad).

Köp båda 2 för 721 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna