Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
488
Utgivningsdatum
2021-10-05
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Qaa
ISBN
9789144151434
Grundläggande makroekonomi (häftad)

Grundläggande makroekonomi

Häftad,  Svenska, 2021-10-05
543
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Den här boken beskriver den globala ekonomin utifrån ett svenskt perspektiv, med svensk terminologi och de svenska institutionerna som grund, samt hur Sverige, som en liten öppen ekonomi, påverkas av omvärlden.

I boken förklaras grundläggande begrepp och funktioner i en ekonomi, samt den långa sikten med tillväxt, arbetsmarknaden, växelkurser och prisnivåer.

Även inkomstojämlikheter och klimatkrisen behandlas i egna kapitel. Vidare beskriver boken teorin för den korta sikten om konjunkturer och stabiliserings politik, samt analyserar stabiliseringspolitiska problem utifrån aktuella exempel.

Boken innehåller ett antal tillämpningar i Excel som visar hur makroekonomiska data kan omvandlas för jämförelser över tid och mellan länder, men också simuleringar av grundläggande mekanismer och prognosmetoder.

Grundläggande makroekonomi riktar sig till studenter som läser grundkursen i makroekonomi vid universitet och högskolor. Boken ger studenterna såväl de grunder som krävs för vidare studier i nationalekonomi, som de verktyg de behöver för att förstå och analysera den makroekonomi de möter i vardagen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Grundläggande makroekonomi
  2. +
  3. Modern mikroekonomi : marknad, politik och välfärd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Modern mikroekonomi : marknad, politik och välfärd av Andreas Bergh, Niklas Jakobsson (häftad).

Köp båda 2 för 1098 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Klas Fregert