Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
315
Utgivningsdatum
2022-07-25
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Ekholst, Christine (förf.) / Hermanson, Lars (förf.) / Jezierski, Wojtek (förf.) / Linnarsson, Magnus (förf.) / Ludvigsson, David (förf.) / Lundin, Emma (förf.) / Pihl, Christopher (förf.) / Runesson, Anton (förf.) / Östlund, Joachim (förf.) / Dackling, Martin (red.) / Nauman, Sari (red.)
Dimensioner
12 x 210 x 156 mm
Vikt
465 g
SAB
K:d
ISBN
9789144151496

Teori i historisk praktik

Häftad,  Svenska, 2022-07-25
363
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att använda teori är en viktig del av historievetenskaperna. Med hjälp av teori kan en analys fördjupas och de empiriska resultaten göras greppbara i ett vidare sammanhang. För den som ska skriva en uppsats kan dock arbetet med teori framstå som abstrakt. Hur kan teorier bidra till historiska undersökningar? Hur arbetar man med teori - i praktiken? Det är temat i denna bok.

Bokens kapitel tar avstamp i elva olika materialkategorier som är vanliga i historievetenskapliga arbeten. Med utgångspunkt i dessa material diskuteras källmaterialens förutsättningar och hur de kan användas i vetenskapliga arbeten med fokus på olika teoretiska perspektiv och begrepp. Ett genomgående tema är att teorier ska förstås som verktyg i den historiska forskningsprocessen och att valet av teori hänger tätt samman med källmaterial, metod och problemformulering.

Teori i historisk praktik vänder sig till studerande i historievetenskapliga ämnen vid universitet och högskolor. Den är särskilt lämplig för dig som söker redskap för att få din uppsats att lyfta.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Teori i historisk praktik
  2. +
  3. Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA av Malin Ekman (pocket).

Köp båda 2 för 442 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »