Byggmekanik och hållfasthet (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
2021-06-22
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Ppab
ISBN
9789144151540
Byggmekanik och hållfasthet (häftad)

Byggmekanik och hållfasthet

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2021-06-22
443
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Byggmekanik och hållfasthet har uppstått ur ett undervisningsmaterial i kursen "Byggmekanik och hållfasthetslära" för byggingenjörsstudenter. Boken riktar sig främst till högskoleingenjörer i byggteknik, men kan även användas till inledande kurser i byggmekanik för civilingenjörsstudenter. Bokens första del är en textdel där den väsentliga kunskapen som en ingenjörsstudent behöver kunna finns presenterad. Härledningar av diverse formler med mera finns som bilagor i en separat del. Tanken är att underlätta läsandet av textdelen och att där koncentrera sig på de nödvändiga kunskaperna. Det finns en mängd uppgifter för studenterna att räkna. Delvis genomräknade exempel till varje kapitel som kan användas antingen som räkneövningar eller förklarande exempel till texten, samt övningsuppgifter med facit.

Genomräknade exempel i boken följer inte alltid den "traditionella" beräkningsgången. Tanken är att detta förhoppningsvis ska öka studenternas förståelse i stället för att lära in en beräkningsgång, vilket lätt kan leda till att man flyttar siffror mellan formler i stället för att förstå vad man gör.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Byggmekanik och hållfasthet
 2. +
 3. Bygga hus : illustrerad bygglära

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bygga hus : illustrerad bygglära av Bengt Strandberg, Fredrik Lavén (häftad).

Köp båda 2 för 892 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Byggmekanik och hållfasthet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Rekommenderar denna!
  Edvin , 15 augusti 2021

  En väl genomarbetad och pedagogisk bok till en rimlig peng. Många bra exempeluppgifter, både med och utan lösningar. Härledningar lagda i bilaga för intresserade.

  Liksom Anders föreläsningar, håller även denna kursbok hög kvalitet med tonvikt på förståelse och bakgrund.

  Rekommenderar denna, både till ingenjörsstudenter som kurslitteratur men även till yrkesverksamma som vill fördjupa sig eller repetera.

Visa alla 1 recensioner