Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
631
Utgivningsdatum
2021-04-22
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
37 x 249 x 172 mm
Vikt
1550 g
SAB
Ppac
ISBN
9789144151786

Byggnadsmaterial : tillverkning, egenskaper och användning

Inbunden,  Svenska, 2021-04-22
665
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Byggbranschen använder ett mycket stort antal material, vars sammanlagda värde uppgår till drygt 40 % av den totala byggkostnaden. De allra flesta av dessa material behandlas i denna bok.

I de första elva kapitlen beskrivs och definieras materialens viktigaste egenskaper. Där behandlas bl.a. värme- och fuktfrågor, hållfasthet, beständighet och egenskaper vid brand. I de övriga kapitlen behandlas de olika materialen var för sig. Där beskrivs deras tillverkning, egenskaper och användningsområden. Ett stort antal praktiska exempel visar på både lämpliga och olämpliga användningsområden. I flera kapitel finns även beräkningsexempel inklusive lösningar. De båda avslutande kapitlen behandlar byggnadsmaterialens miljöpåverkan och principerna för materialval.

Bokens målgrupp är studenter på de tekniska högskolornas/universitetens bygginriktade program och programmen för arkitektur, brand ingenjör samt lantmäteri. En annan viktig målgrupp är studenter på de treåriga ingenjörsprogrammens bygginriktade utbildningar. Boken bör även kunna vara till stor nytta för arkitekter, konsulter, entreprenörer, byggherrar och förvaltare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Byggnadsmaterial : tillverkning, egenskaper och användning
  2. +
  3. Praktisk byggnadsfysik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Praktisk byggnadsfysik av Kenneth Sandin (häftad).

Köp båda 2 för 1132 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »