Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
142
Utgivningsdatum
2021-07-09
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
9 x 213 x 149 mm
Vikt
280 g
SAB
Eab
ISBN
9789144151793
Läroplansteori för lärare : en introduktion (häftad)

Läroplansteori för lärare : en introduktion

Häftad,  Svenska, 2021-07-09
334
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Läroplanen är ett viktigt styrdokument för lärare, men det räcker inte att lärare oreflekterat utför det som står där. Läroplanens innehåll måste tolkas och sättas i ett sammanhang. Läroplansteorin hjälper oss till exempel att förstå vilka historiska och samhälleliga idéer och tankeströmningar som påverkar läroplanen, vilket innehåll som väljs ut och hur det går till. Lärare behöver ha djupa kunskaper om hur styrdokument tar form samt hur dessa processer villkorar undervisning och utbildning.

Syftet med den här boken är att ge en kort introduktion till läroplans teorins betydelse för lärares dagliga praktik eftersom läroplansteorin, med avstamp i läroplanens innehåll, både motiverar och pekar ut en riktning för vad lärare behöver kunna för att förstå sitt yrke.

Boken är indelad i fyra korta kapitel: Läroplansteori - en bakgrund, Läroplansteori och den professionella läraren, Strategier att närma sig läroplaner - ett litet nedslag, Avslut - några reflektioner.

Läroplansteori för lärare riktar sig till lärare inom förskola, skola och fritidshem. Den vänder sig till dig som håller på att läsa till lärare, arbetar som lärare eller som intresserar dig för läraryrket. Förhoppningen är att denna korta översikt ger dig mersmak till att fördjupa dig inte bara i läroplansteori utan i läraryrkets ansvarsområden generellt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Läroplansteori för lärare : en introduktion
  2. +
  3. Läroplansteori och didaktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Läroplansteori och didaktik av Ninni Wahlström (häftad).

Köp båda 2 för 745 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Silvia Edling