Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
150
Utgivningsdatum
2021-07-08
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
15 x 233 x 163 mm
Vikt
420 g
SAB
Fc.06,Aefe
ISBN
9789144151892

Att skriva texter i vården

Häftad,  Svenska, 2021-07-08
321
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur bör man uttrycka sig i skrift inom vården? Denna referensbok beskriver hur man formulerar texter som innehåller medicinska ord och begrepp, både den försvenskade och den klassiska formen. Vidare presenteras regler för och råd om hur man väljer ord och böjningsformer, använder stor och liten bokstav, skriver sifferuttryck och förkortningar, avstavar, kommaterar och sätter ut andra skilje tecken samt konstruerar bra meningar och bygger upp texter. Boken innehåller övningsuppgifter med förslag till lösningar.

Förutom en uppdatering av regler och rekommendationer innehåller den tredje upplagan fler övningar och även självtest efter de olika kapitlen, där den studerande kan testa sig.

Att skriva texter i vården vänder sig till universitets- och hög skole studerande i olika vårdutbildningar samt till redan yrkes verksam vårdpersonal som önskar friska upp sina kunskaper i skriftlig kommunikation. Boken kan användas både för organiserad utbildning och för självstudier.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att skriva texter i vården
  2. +
  3. Kommunikationsträning på engelska för vårdpersonal - (bok + digital produkt)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kommunikationsträning på engelska för vårdperso... av Elisabeth Legl (häftad).

Köp båda 2 för 690 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Elisabeth Legl