Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2021-08-06
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
12 x 236 x 163 mm
Vikt
525 g
SAB
Em.01
ISBN
9789144152059

Förskolans arbete med hållbarhet

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2021-08-06
361
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Arbetet med hållbarhetsfrågor i förskolan och att stödja alla barns lärprocess mot mänsklig, samhällelig och miljömässig hållbarhet under de tidiga åren är i dag en nödvändighet. Frågan är inte längre om utan hur förskolan ska ta sig an utbildning för hållbarhet.

I Förskolans arbete med hållbarhet står utbildning och undervisning i fokus. Syftet med boken är att du som arbetar i förskolan eller utbildar dig till förskollärare ska ges kunskap, inspiration och metoder för att arbeta med hållbarhet. Med utgångspunkt i förskolans läroplan och i färsk forskning inom utbildning och undervisning för hållbarhet i förskolan, går författarna igenom begreppet och dess hela innebörd för utbildningen, för förskolans verksamhet och för personalens kompetensutveckling. Författarna understryker även vikten av hållbarhetsarbetet ur ett globalt perspektiv.

Förskolans arbete med hållbarhet innehåller teman från praktiskt arbete med hållbarhet i olika förskolor i Sverige och internationellt. Boken vänder sig till blivande förskollärare och förskolepersonal i förskolans praktik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förskolans arbete med hållbarhet
  2. +
  3. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 450 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Förskolans arbete med hållbarhet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. väldigt intressant bok!
    Caroline, 26 oktober 2023

    Bra bok som ger bra konkreta exempel på hur man kan arbeta med hållbarhet i förskolan vilket är viktigt både för barnen men också vår miljö. Att arbeta med barn om hållbarhetsfrågor i tidig ålder så gynnar det miljön i längden.

Visa alla 1 recensioner