Motverka mobbning : och annan kränkande behandling -  en handbok för lärare (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
252
Utgivningsdatum
2022-06-15
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
14 x 210 x 148 mm
Vikt
480 g
SAB
Eaad
ISBN
9789144152110
Motverka mobbning : och annan kränkande behandling -  en handbok för lärare (häftad)

Motverka mobbning : och annan kränkande behandling - en handbok för lärare

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2022-06-15
339
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I den här unika handboken om mobbning presenteras en rad åtgärder, metoder och verktyg för att motverka mobbning i skolan. Ett särskilt fokus riktas mot det som kallas för Gävlemodellen, en forskningsbaserad pedagogisk och didaktisk process som har utvecklats under flera år. Gävlemodellen är ett konkret exempel på en lyckad kommunal strategi för att motverka mobbning, kränkningar och våld. Modellen strävar efter att stimulera trygga utbildningsmiljöer som inte bara är viktiga förutsättningar för lärande utan utgör centrala delar i en bred demokrati som värnar allas lika värde.

Boken är uppdelad i åtta kapitel där mobbningens historia, styrdokument, lärarprofession, forskningsöversikt och praktiska exempel från Gävlemodellen behandlas. Utöver kapitlen finns ett digitalt material om Gävlemodellen. Instruktioner för hur du kommer åt det digitala materialet finns på omslagets insida.

Boken riktar sig till blivande och verksamma lärare men även till annan personal i olika skolformer som rektorer och skolhuvudmän samt till alla andra som är intresserade av frågor om mobbning i skolan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Motverka mobbning : och annan kränkande behandling -  en handbok för lärare
  2. +
  3. Att undervisa i hållbar utveckling : relationellt perspektiv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att undervisa i hållbar utveckling : relationel... av Margaretha Häggström, Charlotta Acevski, Hanna Averby, Sara Carlsson, Nea Eliasson (häftad).

Köp båda 2 för 696 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »