Kvantitativ metod från början (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2022-08-02
Upplaga
5
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
8 x 210 x 144 mm
Vikt
285 g
SAB
O:dd
ISBN
9789144152233

Kvantitativ metod från början

Häftad,  Svenska, 2022-08-02
339
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kvantitativ metod betraktas av många som mycket komplicerat och svårförståeligt. Denna introduktionsbok är skriven utifrån övertygelsen att så inte är fallet. Med bokens hjälp kan läsaren genomföra en kvantitativ undersökning och göra enkla analyser av insamlade data.

I boken sätts kvantitativ metod i ett sammanhang som visar förhållandet till vetenskaps- och ämnesteori. Som en röd tråd i boken löper forskningsprocessen - från problemformulering, teori- och metodval via datainsamling till analys av variabler samt presentation av resultat. För att konkretisera forskningsprocessen avslutas varje kapitel med övningar som vägleder läsaren genom denna process. Författaren tar också upp kritisk granskning av kvantitativa undersökningsresultat och visar hur man kan använda dataprogrammet SPSS för att lagra och analysera data. Denna femte upplaga har uppdaterats för att kunna användas tillsammans med SPSS version 28. Nytt för denna upplaga är ett kapitel om statistik och statistikanvändning i coronatider.

Kvantitativ metod från början vänder sig i första hand till studenter i samhällsvetenskapliga ämnen samt yrkesutbildningar som lärar-, socionom- och sjuksköterskeutbildningarna men kan användas av alla med intresse för kvantitativa metoder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kvantitativ metod från början
  2. +
  3. Kvalitativa metoder : från vetenskapsteori till praktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kvalitativa metoder : från vetenskapsteori till... av Lise Justesen, Nanna Mik-Meyer (häftad).

Köp båda 2 för 654 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Annika Eliasson