Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2021-06-30
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Wergens, Anna (förf.) / Åström, Karin (förf.) / Granström, Görel (red.) / Mannelqvist, Ruth (red.)
SAB
Oeb,Oeka
ISBN
9789144152493
Brottsoffer : rättsliga perspektiv (häftad)

Brottsoffer : rättsliga perspektiv

Häftad Svenska, 2021-06-30
289
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Den som utsätts för brott och kommer i kontakt med rättsväsendet har ett antal rättigheter. Men hur regleras dessa, och vilka utmaningar finns för polis, åklagare och domstol när brottsoffrets rättigheter ska tillgodoses? Och hur ges brottsoffer upprättelse och gottgörelse? Den här antologin behandlar rättsliga perspektiv på brottsofferfrågor. Det handlar om hur rättsprocessen ser ut, om att det finns olika brottsoffergrupper som har särskilda behov och att företeelser ibland ställer olika rättigheter mot varandra.

Juridik är ett område i ständig förändring. Det gäller även juridiken som handlar om eller påverkar brottsoffer. Därför är denna andra upplaga uppdaterad utifrån de förändringar som skett i form av exempelvis införandet av brottet människoexploatering, att fler grunder skyddas avseende hatbrottslagstiftningen och att barn konventionen blivit svensk lag.

Brottsoffer - rättsliga perspektiv vänder sig till studenter inom juridik och polisutbildning, men passar även för kurser inom kriminologi och socialt arbete, samt till dem som i sin verksamhet kommer i kontakt med rättsliga frågor kopplade till brottsoffer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Brottsoffer : rättsliga perspektiv
  2. +
  3. Kommunikationsrätt : från avsändare till mottagare via internet, radio/tv eller telefoni

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kommunikationsrätt : från avsändare till mottag... av Lena Olsen, Jens Forzelius, Daniel Gustavsson, Anna Hammarén, Lena Holmqvist (häftad).

Köp båda 2 för 1115 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »