Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
560
Utgivningsdatum
2021-07-14
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Qaaceb
ISBN
9789144152523
Specialister på värdepappersmarknaden : kunskap för SwedSecs licensiering (häftad)

Specialister på värdepappersmarknaden : kunskap för SwedSecs licensiering

Häftad Svenska, 2021-07-14
594
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Specialister på värdepappersmarknaden är en bok som ger kvalificerad kunskap om värdepappersmarknaden ur såväl finansekonomisk och juridisk som administrativ synvinkel. Den är särskilt framtagen för att passa dig som arbetar som specialist i finansbranschen, exempelvis som aktiemäklare, kapitalförvaltare, analytiker eller rådgivare inom corporate finance.

Boken ger insikter inom grundläggande finansiell ekonomi. Den behandlar flertalet förekommande värdepapper, deras viktigaste kännetecken, egenskaper och risker samt hur de hanteras och handlas på olika marknader. Kontoföring, clearing och avveckling behandlas utförligt. Andra centrala teman är portföljläran och dess praktiska implikationer. Den praktiska tillämpningen av de olika teorierna är central för framställningen. Boken ger vidare kunskaper om de regler som gäller på värdepappersmarknaden och för dig som arbetar på ett värdepappersinstitut, innefattande regelverk kopplade till Mifid 2. Boken behandlar vidare marknadsmissbruk, hållbarhetsfrågor kopplade till värdepappersmarknaden, aktiebolagsrätt, avtalsrätt, etiska frågor samt skatteregler vid värdepappersaffärer.

Specialister på värdepappersmarknaden är särskilt anpassad för studier inför Swedsecs licensieringstest för specialister, vilket innebär att den uppfyller Swedsecs kunskapskrav för specialister, inklusive tillkommande kunskapskrav till och med ÅKU 2021.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Specialister på värdepappersmarknaden : kunskap för SwedSecs licensiering
  2. +
  3. Börsrätt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Börsrätt av Robert Sevenius, Torsten Örtengren, Anders Ackebo, Lars Afrell, Mattias Anjou (häftad).

Köp båda 2 för 1181 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna