Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2022-02-02
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Dofa
ISBN
9789144152639
Pappa, pappa, barn : gaypappors vägar till föräldraskap och familjeliv (häftad)

Pappa, pappa, barn : gaypappors vägar till föräldraskap och familjeliv

Häftad Svenska, 2022-02-02
349
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
För ett manligt samkönat par finns det flera möjliga vägar till föräldraskap. Men trots det står praktiska, rättsliga, ekonomiska och etiska hinder ofta i vägen. Därför kan det ta många år av överväganden, planering och drömmar innan paret blir föräldrar.

Ett manligt samkönat par som vill bli föräldrar kan i dag adoptera barn, bli familjehemsföräldrar eller vända sig till en utländsk klinik för surrogat arrangemang. De kan också välja att gå samman med en kvinna i ett gemensamt föräldraskap. Om den ena mannen i paret är transperson så kanske han själv kan föda parets barn.

I Pappa, pappa, barn följer författaren en grupp gaypappor och barnlösa homo- och bisexuella män på deras vägar till föräldraskap. Här beskrivs hur gaypappor skapar jämställdhet i sina parrelationer och hur de förhåller sig till samhällets genusnormer. Men också utsattheten papporna kan känna inför omvärldens bemötande, okunnighet och fördomar i ett samhälle där heterosexualitet är norm.

Den här boken vänder sig till dig som möter individer och familjer i ditt nuvarande eller framtida yrke, kanske inom vård, skola eller omsorg. Den riktar sig till dig som söker kunskap om ofrivillig barnlöshet, barnlängtan och olika vägar till föräldraskap bland homo- och bisexuella män. Men boken är också av intresse för dig som vill ha kunskap om gaypappors familjebildning för din egen skull, kanske som homo- eller bisexuell man, eller i rollen som närstående. Oavsett vem du är - välkommen att läsa!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pappa, pappa, barn : gaypappors vägar till föräldraskap och familjeliv
 2. +
 3. Med känsla för barns självkänsla

De som köpt den här boken har ofta också köpt Med känsla för barns självkänsla av Petra Krantz Lindgren (pocket).

Köp båda 2 för 424 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anna Malmquist

 • HBTQ+ : psykologiska perspektiv och bemötande

  Tove Lundberg, Anna Malmquist, Matilda Wurm

  Heteronormen, cisnormen och mononormen varför bör vi känna till dem? Hur kan behandlare skapa ett samtalsklimat där klienterna kan känna sig trygga? Vilken kunskap om hbtq+-personers livsvillkor behövs för ett professionellt bemötande? Och varför ...

 • Lesbiska småbarnsföräldrar : utmaningar i en tid av möjligheter

  Anna Malmquist

  För lesbiska par har möjligheten till familjebildning förändrats i grunden sedan millennieskiftet. De kan få barn genom assisterad befruktning på fertilitetskliniker, både i Sverige och utomlands, eller genomföra inseminationer på egen hand i hemm...