Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
472
Utgivningsdatum
2022-03-31
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Dahlberg, Martin (förf.) / Dufort, Mariana (förf.) / Estrada Dörner, Felipe (förf.) / Gerell, Manne (förf.) / Günther, Mattias (förf.) / Holmberg, Stina (förf.) / Häggström, Henrik (förf.) / Kardell, Johan (förf.) / Lööw, Heléne (förf.) / Mattsson, Christer (förf.) / Mondani, Hernan (förf.) / Nilsso
Dimensioner
24 x 216 x 151 mm
Vikt
845 g
SAB
Oepa
ISBN
9789144153131

Det svenska tillståndet : en antologi om brottsutvecklingen i Sverige

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2022-03-31
384
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Frågor om brottslighet i Sverige är högaktuella i den svenska debatten och uppmärksammas även internationellt. I Norge och Danmark har begreppet det svenska tillståndet använts om Sverige som ett avskräckande exempel.

I denna antologi samlas 22 forskare inom bland annat kriminologi, medicin, terrorforskning, medievetenskap, historia och stats veten skap och ger sin bild av brottslighetens utveckling i Sverige, med särskilt fokus på våldsbrottslighet. Tillsammans ger de en bredare beskrivning av brottsproblematiken än den som vanligen förekommer i medierna och i den politiska debatten. Boken beskriver det dödliga skjutvapen våldet och organiserad brottslighet men också andra former av brott, såsom våld i nära relationer, rån, sexuellt våld, våldsbejakande extremism, terrorism och ekonomisk brottslighet. En viktig aspekt är brottslighetens utveckling över tid - vilka typer av brott har ökat och vilka har inte?

Boken bygger på både existerande och helt ny forskning. Den vänder sig till högskolestuderande inom samhällsvetenskapliga ämnen men även till politiker, journalister och, inte minst, den breda allmänheten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det svenska tillståndet : en antologi om brottsutvecklingen i Sverige
  2. +
  3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 473 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »