Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2022-04-07
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Chaib, Josef (förf.) / Erlingsson, Gissur Ó (förf.) / Fred, Mats (förf.) / Hedin, Astrid (förf.) / Hedlund, Maria (förf.) / Kuhlmann, Sabine (förf.) / Mukhtar-Landgren, Dalia (förf.) / Svensson, Petra (förf.) / Svärd, Per-Anders (förf.) / Alamaa, Linda (red.) / Melander, Stina (red.) / Stubbergaard,
SAB
Od
ISBN
9789144153247
Perspektiv på offentlig förvaltning : teori i praktiken (häftad)

Perspektiv på offentlig förvaltning : teori i praktiken

Häftad,  Svenska, 2022-04-07
343
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Resultatet av politiska beslut påverkas i stor utsträckning av vad som sker i den offentliga förvaltningen. Att studera hur förvaltningen styrs och hur den fungerar är därför helt centralt inom samhällsvetenskaperna. För att analysera den offentliga förvaltningens komplexitet och mångfald behövs ett brett spektrum av teorier, men beroende på vilken teori som används kommer både frågeställningar och svar att variera.

Syftet med denna bok är att förmedla kunskap om och inspirera till reflektion över teorier och hur de kan användas i vetenskapliga undersökningar. I boken presenteras olika teoretiska ingångar till studiet av den offentliga förvaltningen. Uppsatsförfattare får exempel på hur en vetenskaplig studie kan läggas upp, olika teoriers styrkor och svagheter samt förslag på hur fallgropar kan undvikas.

Perspektiv på offentlig förvaltning riktar sig till studenter och lärare inom offentlig förvaltning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Perspektiv på offentlig förvaltning : teori i praktiken
  2. +
  3. Marionetterna : en berättelse om världen som politisk teater

De som köpt den här boken har ofta också köpt Marionetterna : en berättelse om världen som po... av Ingrid Carlberg (inbunden).

Köp båda 2 för 582 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »