Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
254
Utgivningsdatum
2023-04-21
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
12 x 206 x 152 mm
Vikt
385 g
SAB
F.063
ISBN
9789144153957

Svenskämnets retorik - Handbok för lärare

Häftad,  Svenska, 2023-04-21
339
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I centrum för all undervisning står vår kommunikativa förmåga som en förutsättning för att utvecklas och lära i samspel med andra. Detta är demokratiskt viktigt - det är en färdighet för alla medborgare. Ett tema i den här boken är just vad retoriken kan bidra med till en demokratisk medborgarbildning. Retoriken handlar ju i grunden om människan som en tänkande och handlande varelse.

Retorik är obligatoriskt inom svenskämnet på gymnasiet. Också i grundskolan arbetar eleverna systematiskt med att tala och skriva liksom att reflektera över språkets former och bruk. Författarna till den här boken visar hur retoriken även kan fungera sammanhållande mellan svenskämnets kommunikativa färdigheter: samtala, tala, skriva och läsa. Genom att utnyttja retoriska begrepp och övningsformer kan alla dessa moment stödja varandra. Avslutningsvis presenterar de retoriken som en didaktisk konst, som ger ett språk och en metod även för yrkesrollen som lärare.

Svenskämnets retorik riktar sig i första hand till lärarstudenter och lärare i svenska och svenska som andraspråk som strävar efter en kommunikativ och dialogisk undervisning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Svenskämnets retorik - Handbok för lärare
  2. +
  3. Retorikens grunder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Retorikens grunder av Anders Eriksson (häftad).

Köp båda 2 för 568 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna