Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
284
Utgivningsdatum
2022-01-03
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Jakobsson Öhrn, Harriet (förf.) / Knutsson, Maria (förf.) / Marmgren, Martin (förf.) / Matthjis, Lena (förf.) / Nyberg, Christer (förf.) / Schclarek Mulinari, Leandro (förf.) / Stjernquist, Jonas (förf.) / Westman, Johanna (förf.) / Wictorsson, Sören (förf.) / Granér, Rolf (red.) / Wieslander, Malin
Dimensioner
21 x 215 x 155 mm
Vikt
455 g
SAB
Oepb
ISBN
9789144154022
Etiska perspektiv på polisarbete (häftad)

Etiska perspektiv på polisarbete

Häftad,  Svenska, 2022-01-03
406
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Etiska perspektiv på polisarbete Kan levereras innan julafton
Polisarbete är komplicerat. Därför uppstår återkommande etiska dilemman. Det händer att fel och misstag begås, något som ibland får allvarliga konsekvenser för de inblandade. Genom att identifiera och analysera dessa konsekvenser skapas förutsättningar för hur de kan hanteras annorlunda.

I del I av denna antologi redovisas grundläggande begrepp och socialpsykologiska rön av betydelse för polisetiken. Del II handlar om tillämpad etik, erfarenheter från praktiskt polisarbete och om de etiska konflikter som kan uppstå. Del III belyser vad etisk stress innebär, och vad "magkänsla", normer och profilering kan leda till i praktiken. Ett kapitel fokuserar särskilt på etik i utredningsarbete. Del IV behandlar bilden av polis i media och problematiken med tystnadskultur och avslutas med två kapitel där värdegrundsarbetets betydelse granskas och diskuteras.

Författarna är såväl forskare verksamma inom polisorganisationen och andra områden, som erfarna poliser och praktiker. De ger en rad exempel och infallsvinklar på etiska dilemman och problem, och diskuterar hur etik tillämpas och bör fungera i polisens arbete.

Etiska perspektiv på polisarbete riktar sig till verksamma inom polisen och polisstudenter samt till de som är intresserade av polisverksamhet och/eller etik i professionella sammanhang.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Etiska perspektiv på polisarbete
  2. +
  3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 625 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »