Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
360
Utgivningsdatum
2022-07-29
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Melldahl, Andreas (förf.) / Mels, Tom (förf.) / Nilsson Hammar, Anna (förf.) / Sjöberg, Maria (förf.) / Söderberg, Johan (förf.) / Thor Tureby, Malin (förf.) / Ågren, Maria (förf.) / Gustavsson, Martin (red.) / Svanström, Yvonne (red.)
Dimensioner
15 x ? x 162 mm
Vikt
805 g
SAB
K:dd
ISBN
9789144154176
Metod : guide för historiska studier (häftad)

Metod : guide för historiska studier

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2022-07-29
397
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Metodkunskaper är nödvändiga för att både skriva, läsa och förstå vetenskaplig text. För att kunna få fram och ta del av information i historiska källor krävs både kvalitativa och kvantitativa metoder av olika slag. Den här grundboken har därför ett brett anslag och presenterar ett flertal praktiska tillvägagångssätt inom historiska studier.

Boken har tre delar. I den första behandlas de inledande faserna av en historisk studie, med kapitel om undersökningsdesign och källkritik. Den andra delen har en kvalitativ inriktning och samlar kapitel om textanalys, begreppshistoria, diskursanalys, bild som källa och muntlig historia. I den tredje delen är fokus kvantitativt och här tar författarna upp beskrivande statistik, korrelations- och regressions analys, kollektivbiografi och korrespondensanalys samt rumslig metod.

Metod - guide för historiska studier är avsedd för studenter i humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnen med historisk inriktning vid universitet och högskolor. I denna utökade upplaga har samtliga kapitel uppdaterats.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Metod : guide för historiska studier
  2. +
  3. Perspektiv på historia

De som köpt den här boken har ofta också köpt Perspektiv på historia av Henrik Ågren, Gunnel Cederlöf, David Gaunt, Karin Hassan Jansson, Hans Hägerdal (häftad).

Köp båda 2 för 738 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »