Externredovisning i icke-noterade svenska företag - (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
131
Utgivningsdatum
2022-01-07
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Lumsden, Marie (förf.)
Vikt
310 g
ISBN
9789144154336
Externredovisning i icke-noterade svenska företag - (häftad)

Externredovisning i icke-noterade svenska företag -

Häftad,  Svenska, 2022-01-07
349
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
I dagens samhälle är det många professioner, inte bara ekonomer, som måste kunna läsa och förstå en årsredovisning eller ett årsbokslut. Då krävs en förståelse för innehållet i de lagar och kompletterande normer som styr hur svenska företag ska redovisa och hur reglerna påverkar de ekonomiska rapporterna. Bokens fokus är att förklara de viktigaste reglerna som icke-noterade svenska företag ska tillämpa när en årsredovisning eller årsbokslut ska upprättas. Frågor som behandlas är till exempel hur rapporter ska presenteras och de värderingsregler som ska tillämpas när olika typer av tillgångar och skulder ska värderas.

Redovisning kan diskuteras och presenteras på olika nivåer. Den första nivån är principnivån, där begrepp, redovisningsprinciper tillsammans med redovisningslagstiftning samt kompletterande normgivning finns. Hur principerna påverkar innehållet i de ekonomiska rapporterna i form av balansräkning, resultaträkning och kassaflödesanalys utgör den andra nivån, rapportnivån. En central del i boken är att belysa vilka effekter som principerna får på de ekonomiska rapporterna. Till boken hör även en uppgiftsbok. Denna tredje upplaga är uppdaterad vad gäller ändringar i årsredovisningslagen, aktiebolagslagen och K3.

Boken vänder sig till högskolestudenter på grundnivå men kan också vara användbar för andra grupper som studerar redovisning på grundnivå. Läsarna bör dock ha vissa kunskaper om redovisnings processen såsom grundläggande kunskaper om löpande redovisning samt hur ett bokslut sammanställs.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Externredovisning i icke-noterade svenska företag -
 2. +
 3. Externredovisning i icke-noterade svenska företag - Uppgifter och lösningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Externredovisning i icke-noterade svenska föret... av Lars-Eric Bergevärn, Kristina Jonäll, Marie Lumsden (häftad).

Köp båda 2 för 648 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Redovisning för hållbarhet

  Gunnar Rimmel, Kristina Jonäll, Svetlana Sabelfeld, Matti Skoog, Susanne Arvidsson

  Redovisning för hållbarhet ger en bred översikt över hur hållbarhetsredovisning har vuxit fram, hur den används nu och vart den är på väg. Den visar även på komplexiteten och mångfalden inom ämnet. Boken är uppdelad i fyra delar 1) Bakgrund och te...

 • Redovisningsteorier : viktiga begrepp och teoretiska perspektiv inom redovisning

  Kristina Jonäll, Gunnar Rimmel

  Det finns ett antal olika teorier som behandlar disciplinen redovisning. Därför sträcker Redovisningsteorier sig från grundläggande begrepp till olika teorier och teoretiska aspekter. Boken är indelad i tre delar. Den första delen ger en översikt ...