Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
185
Utgivningsdatum
2021-10-18
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Eabf
ISBN
9789144154473
Skriva för livet : explicit skrivundervisning i F-6 och fritidshem (häftad)

Skriva för livet : explicit skrivundervisning i F-6 och fritidshem

(1 röst)
Häftad Svenska, 2021-10-18
411
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Skrivkunnighet är en nyckelkompetens för ett framgångsrikt liv. Att få möjlighet att utveckla ett funktionellt skriftspråk och att få lära sig att föra sin talan är en grundläggande rättighet. Den som inte kan formulera sig i skrift ställs utanför samhället. För att en elev ska kunna utvecklas till en skicklig skribent krävs många timmars ihärdig träning och en ändamålsenlig skrivundervisning.

Skriva för livet baseras på forskning och praktisk erfarenhet. Författaren beskriver hur förskoleklass, grundskola och fritidshem tillsammans kan undervisa för att gynna elevers skrivutveckling, genom att ge eleverna stöd och handledning i skrivandets alla faser. I boken lyfts barns skriftspråksutveckling, processkrivande, genrepedagogik och digitalt skrivande. Det ges också konkreta exempel på hur läsande och skrivande kan kombineras i undervisningen.

Boken är skriven för blivande och verksamma lärare, fritids pedagoger, förskoleklasspersonal, skolbibliotekarier, förstelärare och rektorer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skriva för livet : explicit skrivundervisning i F-6 och fritidshem
  2. +
  3. Läsa för livet : högläsning och läsning i F-6 och fritidshem

De som köpt den här boken har ofta också köpt Läsa för livet : högläsning och läsning i F-6 o... av Maria Heimer (häftad).

Köp båda 2 för 819 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Maria Heimer