Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
216
Utgivningsdatum
2021-04-15
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
26 x 206 x 151 mm
Vikt
335 g
SAB
Doeba
ISBN
9789144154527

Kritiskt tänkande

Häftad,  Svenska, 2021-04-15
355
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I den här boken presenteras fyra olika sätt att tänka om kritiskt tänkande: att tänka på djupet, att tänka politiskt, att tänka annorlunda, och att tänka kring det som är obekvämt och obehagligt. Dessa fyra kritiska tänkesätt lyfter fram olika ambitioner med kritik, men som alla är viktiga för att kunna tänka bortom det givna och självklara.

Det brukar ofta framhållas att ett kritiskt förhållningssätt är viktigt inom forskning, inte minst samhällsvetenskaplig sådan. Men vad innebär egentligen "kritik" och "kritiskt tänkande"? På vilket sätt skiljer sig kritiskt tänkande från det som är "okritiskt"? Och kan man över huvud taget lära sig att "tänka kritiskt"?

Ur boken:

"Det kritiska tänkandet ska förebygga indoktrinering och möjliggöra ett slags frihet som handlar om att tänka fritt och bilda sig egna uppfattningar. Grundtanken är att lära oss att tänka självständigt och inte blint och utan eftertanke acceptera kunskapsanspråk och sanningsutsagor."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kritiskt tänkande
  2. +
  3. Kritiskt tänkande - i teori och praktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kritiskt tänkande - i teori och praktik av Elin Sporrong, Karin Westin Tikkanen (häftad).

Köp båda 2 för 702 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna