Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2022-02-23
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Illustratör/Fotograf
Veronica Ljunglöf
Dimensioner
11 x 226 x 163 mm
Vikt
355 g
SAB
Fc
ISBN
9789144154725

Krumelurkul 1 Läsa lätt Läsebok

Häftad,  Svenska, 2022-02-23
217
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
- väck läslusten redan från start
I Krumelurkul får vi följa vännerna Otis och Luna som bor i samma hus och börjar ettan tillsammans. Torsten Bengtssons underfundiga texter förvandlar vardagliga händelser till spännande äventyr med mycket värme och stor igenkänning.

Läseboken består av tolv separata berättelser, uppdelade på 24 kapitel. Varje historia löper över två kapitel och cliffhangers driver läsningen framåt. För varje ny berättelse har du möjlighet att fånga elevernas intresse på nytt. I läsebokens andra kapitel rymmer Lunas spindel Siv. I bokens illustrationer får eleverna ledtrådar till var Siv för tillfället gömmer sig, medan Otis och Luna fortfarande svävar i ovisshet.
Klassen samlas kring högläsning av berättelsen och får en gemensam läsupplevelse med samtal om ord, begrepp och textens innehåll. Därefter följer enskild lästräning på elevens egen nivå.

Läsa lätt är den enklaste nivån, för de elever som ännu inte har knäckt läskoden. Texten består av mycket korta meningar med ordbilder som upprepas samt tydligt bildstöd. Progressionen är långsam.

Läsa mera är mellannivån, med en kortare, bearbetad text, för de elever som precis har knäckt läskoden och kan ljuda ihop enkla ord. Meningarna är korta och har rak ordföljd. Orden är till största del ljudenligt stavade. Även på denna nivå är det en genomtänkt progression.

Läsa vidare-nivån är riktad till elever som har kommit långt i sin läsutveckling och läser med flyt. Denna bok är också den som klassen läser gemensamt. Den skönlitterära texten utmanar eleverna på flera sätt.

Krumelurkul Läsa lätt Läsebok:

* tydlig koppling mellan text och bild
* bearbetad text, inledningsvis med två rader text/sida
* ordbilder som återkommer och presenteras i arbetsboken
* långsam och medveten progression
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Krumelurkul 1 Läsa lätt Läsebok
  2. +
  3. Krumelurkul 1 Arbetsbok - Tryckt bok + Digital elevlicens 12 mån

De som köpt den här boken har ofta också köpt Krumelurkul 1 Arbetsbok - Tryckt bok + Digital ... av Marie Klangeryd, Anna Ekerstedt (hybridprodukt).

Köp båda 2 för 416 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Torsten Bengtsson