Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
328
Utgivningsdatum
2023-04-28
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Karlander, David (förf.) / Kolu, Jaana (förf.) / Kroik, David (förf.) / Kwiek, Bagir (förf.) / Liimatainen, Tuire (förf.) / Schulman, Sarah (förf.) / Visén, Pia (förf.) / Milani, Tommaso (red.) / Salö, Linus (red.)
Dimensioner
19 x 214 x 151 mm
Vikt
475 g
SAB
F:oa
ISBN
9789144155043
Sveriges nationella minoritetsspråk : nya språkpolitiska perspektiv (häftad)

Sveriges nationella minoritetsspråk : nya språkpolitiska perspektiv

Häftad,  Svenska, 2023-04-28
426
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Språk både speglar och formar samhällen, och präglar verkligheten för alla som verkar i dem. Denna grundsats inom sociolingvistik, studiet av språk i ett socialt sammanhang, är viktig för denna bok. I fokus står Sveriges nationella minoritetsspråk - finska, jiddisch, meänkieli, romani chib och samiska - samt svenskt teckenspråk som också har lagskydd inom svensk språklagstiftning.

Författarna lyfter fram vardagens språkliga praktiker som ett angreppssätt för att förstå den levda erfarenheten av språkpolitik. Men de beskriver också de historiska processer som lett till dagens situation för de nationella minoritetsspråken. Hur har villkoren kommit att förändras för deras talare? Hur upplever de sin förmåga och möjlighet att använda sina språk? Och hur gör sig historien påmind i nuet?

Boken är avsedd för utbildningar som anlägger sociolingvistiska perspektiv på flerspråkighet. Inte minst är den en viktig resurs för lärarstudenter och lärare i arbetet med att förmedla uppdaterad kunskap om nationella minoriteter och deras språk.

Kenneth Hyltenstam, professor emeritus i tvåspråkighetsforskning vid Stockholms universitet, medverkar med ett omfattande efterord.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sveriges nationella minoritetsspråk : nya språkpolitiska perspektiv
  2. +
  3. En kvinnas själ

De som köpt den här boken har ofta också köpt En kvinnas själ av Isabel Allende (pocket).

Köp båda 2 för 465 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »