Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2022-07-07
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Illustratör/Fotograf
Emma Ganslandt
Dimensioner
24 x 239 x 167 mm
Vikt
560 g
SAB
Ohf
ISBN
9789144155319

Nyckelkompetenser i förskolan : tio demokratiska undervisningsexempel

Häftad,  Svenska, 2022-07-07
349
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
EU har formulerat åtta nyckelkompetenser för livslångt lärande. Det är viktigt att lärandet grundläggs redan i förskolan, och då behöver barnet få god undervisning i de åtta nyckelkompetenserna.

För att undervisningen ska leda till lärande krävs att förskolepersonalen har goda kunskaper i de åtta nyckelkompetenserna. Personalen behöver dessutom planera och följa upp undervisningen samt skapa progression i utvecklingen.

I boken ger författarna tio utförliga undervisningsexempel. Det handlar om teman och projekt där någon av nyckelkompetenserna står i centrum. Invävda i temats och projektets innehåll och arbetsformer finns andra nyckelkompetenser. De teman och projekt som presenteras är ämnesintegrerade, till exempel Hur låter en svart fläck?, Vart tar löven vägen? och Vad gör en forskare? Bokens praktiska kapitel inspirerar till utforskande, samtalande och lärande i en likvärdig och demokratisk förskola.

Boken, som är en fristående praktisk fortsättning på Demokrati för förskolebarn: undervisning i åtta nyckelkompetenser, vänder sig till förskollärarstudenter samt förskollärare, rektorer och övrig personal i förskolan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nyckelkompetenser i förskolan : tio demokratiska undervisningsexempel
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 598 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna