Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
197
Utgivningsdatum
2022-03-08
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Illustratör/Fotograf
Veronica Ljunglöf, Moa Graaf
Dimensioner
251 x 176 x 12 mm
Vikt
490 g
SAB
Eabfc.01,Eaaca
ISBN
9789144155326

Högläsning i praktiken : tematiserad litteraturläsning i förskolan

Häftad,  Svenska, 2022-03-08
513
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I förskolans läroplan, Lpfö 18, framhålls att barnen ska ges förutsättningar att utveckla sitt språk genom högläsning och samtal om litteratur. För att barnen ska ges möjlighet att utveckla sitt språk är det en förutsättning att såväl högläsning som samtal är planerade och att de genomförs på ett medvetet sätt. Ett medvetet sätt att arbeta med litteratur och högläsning i meningsfulla sammanhang är tematiserad litteraturläsning. När högläsningen integreras i ett sammanhang som är meningsfullt för barnen och har en central roll i ett tematiskt arbete har förskolepersonalen möjlighet att skapa en samlad kunskapskontext, det vill säga en röd tråd.

I den här boken får du 15 konkreta exempel på teman som utgår från barnlitteratur. I varje tema ger författaren förslag på hur du kan förbereda, genomföra och bearbeta respektive tema. Med boken följer ett digert digitalt material med till exempel brev från bokens karaktärer, känslokort, bildkort och skattjaktsbingo. Boken innehåller även en mängd tips på barnlitteratur kopplat till respektive tema.

Boken är skriven för blivande och yrkesverksamma pedagoger i förskolan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Högläsning i praktiken : tematiserad litteraturläsning i förskolan
  2. +
  3. Skitsammafilosofin : eller hur jag dödade min inre perfektionist

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skitsammafilosofin : eller hur jag dödade min i... av Fanny Widman (kartonnage).

Köp båda 2 för 592 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »