Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
248
Utgivningsdatum
2023-01-03
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Eriksson Crommert, Martin (förf.) / Lund, Iréne (förf.) / Lund, Iréne (förf.) / Lund, Iréne (förf.) / Norrbrink, Cecilia (förf.) / Norrbrink, Cecilia (förf.) / Norrbrink, Cecilia (förf.)
Illustratör/Fotograf
Oskar Bakke
Dimensioner
96 x 228 x 166 mm
SAB
Vma
ISBN
9789144155975

Ländryggssmärta : från teori till praktik

Häftad,  Svenska, 2023-01-03
435
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Denna handbok ger en gedigen grund för fysioterapeutens möte med patienter med ländryggssmärta som söker till primärvården. Den ger en helhetsbild av komplexiteten kring ländryggssmärta och bidrar med en välbehövlig sammanfattning av den kunskap som finns på området. Flera aspekter som har betydelse i bemötandet och i behandlingen av patienter med ländryggssmärta presenteras.

Boken är skriven av fysioterapeuter med mångårig erfarenhet av både kliniskt arbete med ländryggssmärta och med forskning. Den första delen sammanfattar bakgrunden till området, teorier kring ryggsmärta och faktorer som påverkar prognos och duration. Den andra delen tar upp smärtfysiologi och funktionell anatomi, och tredje delen förklarar begreppen stabilitet och motorisk kontroll. I den fjärde delen ges praktiska exempel på tester och övningar.

Ländryggssmärta - från teori till praktik vänder sig till studenter inom fysioterapi, både på grund- och avancerad nivå, och kan användas som handbok av kliniskt verksamma fysioterapeuter i primärvården.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ländryggssmärta : från teori till praktik
 2. +
 3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 534 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Om smärta : ett fysiologiskt perspektiv (bok + digital produkt)

  Cecilia Norrbrink, Thomas Lundeberg, Sara Frygner-Holm, Iréne Lund, Stefan Lundeberg

  Smärta är en av de vanligaste orsakerna till att patienter söker vård. Smärtan kan vara såväl akut som långvarig och kan medföra stort lidande för individen. Ett tidigt och adekvat omhändertagande kan bidra till att förhindra utveckling av ett lån...

 • Idrottsskada - - från prevention till säker återgång till idrott

  Eva Rasmussen Barr, Annette Heijne, Paul Ackermann, Eva Ageberg, Clare Ardern

  Idrottsmedicin innefattar kunskaper om idrottsrelaterade skador och ohälsa sett ur flera perspektiv, så som fysiologi, traumatologi, biomekanik, träningslära samt prevention och rehabilitering. Skador inom idrott är, tyvärr, vanliga och många barn...