Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
126
Utgivningsdatum
2021-12-06
Upplaga
9
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
9 x 213 x 146 mm
Vikt
235 g
SAB
Odc
ISBN
9789144156040

Statsbyggnad : den offentliga maktens organisation

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2021-12-06
295
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det råder en klassisk motsättning mellan demokrati och byråkrati. Demokrati, som bygger på värden som jämlikhet, delaktighet och individualitet, står i kontrast till den offentliga förvaltningens krav på hierarki, specialisering och opersonlighet. Denna bok är ett bidrag till diskussionen om förhållandet mellan demokrati och byråkrati.

Den offentliga makten utövas i ett samspel mellan många olika myndigheter och organisationer. Boken ger en koncentrerad översikt över hur makten är organiserad på statlig, regional, kommunal och internationell nivå. Det visar sig att dagens maktstruktur håller på att förändras i viktiga avseenden. Utvecklingen får konsekvenser för medborgarstyrelsen, rättsstaten och den offentliga sektorns handlingsförmåga.

Statsbyggnad - den offentliga maktens organisation vänder sig i första hand till studenter i statsvetenskap och offentlig förvaltning. Den kan också läsas av alla som intresserar sig för frågor om makt och demokrati. Denna nya upplaga är aktualiserad och har ett nytt avslutningskapitel.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Statsbyggnad : den offentliga maktens organisation
  2. +
  3. Honungsfällan : historien om Swedbank, Ryssland och världens största penningtvättskandal

De som köpt den här boken har ofta också köpt Honungsfällan : historien om Swedbank, Ryssland... av Lars Berge, Axel Gordh Humlesjö (inbunden).

Köp båda 2 för 514 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Olof Petersson