Beprövad erfarenhet i skolverksamheten : vad det är och hur man gör (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
408
Utgivningsdatum
2022-08-16
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Forsgren, Mimmi (förf.) / Karmitsa, Annette (förf.) / Nygren, Ann-Christin (förf.) / Mörck, Charlotte (förf.) / Pilebro Bryngelsson, Anna (förf.) / Zätterqvist, Åsa (förf.) / Rääs, Elisabeth (förf.) / Holmberg, Lena (förf.) / Fröman, Hans (förf.) / Nyström, Maria (förf.) / Haglund, Cecilia (förf.) /
SAB
Em,Ea:d
ISBN
9789144156101
Beprövad erfarenhet i skolverksamheten : vad det är och hur man gör (häftad)

Beprövad erfarenhet i skolverksamheten : vad det är och hur man gör

Häftad Svenska, 2022-08-16
487
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Skolverksamhet ska vila på bästa tillgängliga kunskap och skollagen jämställer här beprövad erfarenhet med vetenskaplig grund. Beprövad erfarenhet kan upplevas som ett vagt och svårfångat begrepp, men det är centralt i skolan då det i många fall är svårt att hitta stöd i forskning, och att också beforska, många av de områden som lärare och rektorer vet är väsentliga för god kvalitet.

Boken gör en sällan skådad djupdykning i begreppet beprövad erfarenhet, hur det kan uttolkas och hur det förhåller sig till vetenskaplig grund. Erfarenhet, praktisk kunskap, omdöme och etiskt handlande utgör här centrala begrepp och boken diskuterar även vad det innebär att bepröva och sprida erfarenhet. Teorin kompletteras med praktiska exempel från olika områden såsom undervisningsutveckling, ledarskap, kultur och digitalisering, och läsaren blir på så vis varse olika vägar och val i processen att utveckla, bepröva och sprida erfarenheter.

Beprövad erfarenhet i skolverksamheten riktar sig till rektorer och huvudmän, förstelärare, lektorer, lärare och personal i skolan som vill utveckla sin beprövade erfarenhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Beprövad erfarenhet i skolverksamheten : vad det är och hur man gör
  2. +
  3. Beprövad erfarenhet i skolan : att lita på ett undflyende begrepp

De som köpt den här boken har ofta också köpt Beprövad erfarenhet i skolan : att lita på ett ... av Anette Jahnke (häftad).

Köp båda 2 för 775 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Leda förskolan - praktika för rektorer

    Anette Klang Jensen, Ann S Pihlgren

    Förskoleverksamheten är under stark förändring och rektorer behöver fördjupade kunskaper för att leda förskolans pedagogiska utveckling. Med utgångspunkt i forskning och praktiska exempel beskriver den här boken hur vi förbättrar kvaliteten i förs...