Att undervisa i hållbar utveckling : relationellt perspektiv (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
234
Utgivningsdatum
2022-03-08
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Glänneskog, Karin (förf.) / Hansson, Jessica (förf.) / Johansson, Anna (förf.) / Jönsson, Oliver (förf.) / Lindqvist, Helena (förf.) / Gustavsson Marsh, Eva (förf.) / Norén, Anders (förf.) / Nyberg, Torbjörn (förf.) / Ramsén, Felicia (förf.) / Thor, Lovisa (förf.) / Häggström, Margaretha (red.)
Illustratör/Fotograf
Jonny Hallberg, Jonny Hallberg
SAB
Epabuh
ISBN
9789144156132
Att undervisa i hållbar utveckling : relationellt perspektiv (häftad)

Att undervisa i hållbar utveckling : relationellt perspektiv

Häftad, Svenska, 2022-03-08
357

Just nu 12% rabatt på allt! Använd kod JUNI6

Gäller alla köp över 299 kr, t.o.m. 7 juni. Villkor

  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Hur kan lärare arbeta med hållbar utveckling i en tid då globala kriser och klimatförändringar väcker både rädsla och oro? Och hur kan elever samtidigt känna hopp inför sin framtid och sitt vuxna liv? Dessa frågor är utgångspunkt för det utvecklings- och forskningsprojekt som utgör basen i denna bok.

Du får följa med i berättelser som lärare och elever skapat tillsammans för att utveckla kunskap om social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet. Boken redogör för de pedagogiska utgångspunkterna, men ger också rikligt med praktiska exempel på metoder och former för undervisning i och genom demokratiska och relationella förhållningssätt. Du får konkreta tips på hur du kan integrera hållbar utveckling i undervisningen. Såväl kritiska aspekter som lärdomar och möjligheter lyfts fram. I centrum står eleven och läraren utifrån det relationspedagogiska perspektivet.

Att undervisa i hållbar utveckling: Relationellt perspektiv vänder sig till lärarstudenter och verksamma lärare i årskurs F-6. Bokens syfte är att inspirera, stödja och utgöra diskussionsunderlag i skolans arbete med miljöperspektivet och hållbar utveckling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att undervisa i hållbar utveckling : relationellt perspektiv
  2. +
  3. Vi blir det liv vi lever : en berättelse om ödet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vi blir det liv vi lever : en berättelse om ödet av Svend Brinkmann (inbunden).

Köp båda 2 för 573 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna