Att undervisa i hållbar utveckling : relationellt perspektiv (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
234
Utgivningsdatum
2022-03-08
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Glänneskog, Karin (förf.) / Hansson, Jessica (förf.) / Johansson, Anna (förf.) / Jönsson, Oliver (förf.) / Lindqvist, Helena (förf.) / Gustavsson Marsh, Eva (förf.) / Norén, Anders (förf.) / Nyberg, Torbjörn (förf.) / Ramsén, Felicia (förf.) / Thor, Lovisa (förf.) / Häggström, Margaretha (red.)
Illustratör/Fotograf
Jonny Hallberg, Jonny Hallberg
Dimensioner
245 x 170 x 14 mm
Vikt
486 g
SAB
Epabuh
ISBN
9789144156132

Att undervisa i hållbar utveckling : relationellt perspektiv

Häftad,  Svenska, 2022-03-08
372
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur kan lärare arbeta med hållbar utveckling i en tid då globala kriser och klimatförändringar väcker både rädsla och oro? Och hur kan elever samtidigt känna hopp inför sin framtid och sitt vuxna liv? Dessa frågor är utgångspunkt för det utvecklings- och forskningsprojekt som utgör basen i denna bok.

Du får följa med i berättelser som lärare och elever skapat tillsammans för att utveckla kunskap om social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet. Boken redogör för de pedagogiska utgångspunkterna, men ger också rikligt med praktiska exempel på metoder och former för undervisning i och genom demokratiska och relationella förhållningssätt. Du får konkreta tips på hur du kan integrera hållbar utveckling i undervisningen. Såväl kritiska aspekter som lärdomar och möjligheter lyfts fram. I centrum står eleven och läraren utifrån det relationspedagogiska perspektivet.

Att undervisa i hållbar utveckling: Relationellt perspektiv vänder sig till lärarstudenter och verksamma lärare i årskurs F-6. Bokens syfte är att inspirera, stödja och utgöra diskussionsunderlag i skolans arbete med miljöperspektivet och hållbar utveckling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att undervisa i hållbar utveckling : relationellt perspektiv
  2. +
  3. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 461 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna