Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
314
Utgivningsdatum
2022-08-09
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
18 x 228 x 156 mm
Vikt
575 g
SAB
Oepa
ISBN
9789144156699

Brottsligheten och samhället

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2022-08-09
321
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vad orsakar brott? Hur studerar man brottslighet? Hur reagerar samhället på brott? Detta är några av kriminologins mest centrala frågeställningar och fokus för denna kortfattade introduktion till kriminologi. Boken ger en översikt över de viktigaste kriminologiska teorierna om orsaker till brottslighet och om åtgärder mot brott, samt en genomgång av de metoder som används när man inom forskningen mäter brottslighetens omfattning och karaktär.

Det kriminologiska ämnet är ständigt i rörelse. I linje med vetenskaplig logik görs nya kriminologiska fynd och omtolkningar av äldre kunskaper, både empiriska och teoretiska. Det har lett till att denna tredje upplaga är kraftigt omarbetad.

Brottsligheten och samhället är i huvudsak en förkortad version av författarnas mer omfattande Introduktion till kriminologi volym I och II, men innehåller även nyskrivet material. Boken lämpar sig för kurser där kriminologi behandlas, exempelvis på juristprogrammens kurser i straffrätt, men också för introducerande kurser i kriminologi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Brottsligheten och samhället
  2. +
  3. Den svenska ungdomsbrottsligheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den svenska ungdomsbrottsligheten av Felipe Estrada Dörner, Janne Flyghed, Anders Nilsson, Veronika Burcar Alm, Olof Bäckman (häftad).

Köp båda 2 för 735 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna