Marknad och politik (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
432
Utgivningsdatum
2022-08-09
Upplaga
13
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Forslund, Anders (förf.) / Hjelm, Göran (förf.) / Vredin, Maria (förf.) / Jordahl, Henrik (förf.) / Lind, Hans (förf.) / Lindmark, Magnus (förf.) / Nordblom, Katarina (förf.) / Sandelin, Bo (förf.) / Nordström Skans, Oskar (förf.) / Söderström, Ulf (förf.) / Vestin, David (förf.) / Wallgren, Arvid (
Illustratör/Fotograf
Jonny Hallberg, Jonny Hallberg
Dimensioner
26 x 248 x 164 mm
Vikt
940 g
SAB
Qad-c
ISBN
9789144156798

Marknad och politik

Häftad,  Svenska, 2022-08-09
405
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
De senaste femton åren har delvis varit turbulenta för svensk ekonomi. Den ekonomiska politiken har bland annat konfronterats med en global finanskris, historiskt sett mycket omfattande invandring och en virus pandemi. Till detta kan läggas Rysslands invasion av Ukraina 2022 och dess följdverkningar, vilka ur ett ekonomiskt perspektiv bland annat har bidragit till den högsta inflationen i såväl Sverige som många andra länder på ungefär tre decennier.

För att förstå hur den svenska ekonomin fungerar och analysera frågeställningar kring den är det nödvändigt att sätta sig in i förhållanden som inte behandlas i internationella läroböcker. Hur bedrivs svensk finans- och penningpolitik? Hur styrs den offentliga sektorn? Hur fungerar arbetsmarknaden, bostadsmarknaden och finansmarknaderna? Hur bedrivs konkurrens- och miljöpolitik? Vad blir effekterna av det svenska skattesystemet?

Marknad och politik förändras med sin omvärld. Samtliga kapitel i denna trettonde upplaga är antingen nyskrivna eller omarbetade. Boken ger en fullödig bild av den svenska ekonomin och den ekonomiska politiken i inledningen av 2000-talets tredje decennium - detta utan att tappa de historiska kopplingarna.

Marknad och politik är en modern lärobok om den svenska ekonomin avsedd för grundutbildningen i nationalekonomi vid universitet och högskolor. Boken är en naturlig byggsten i en utbildning för framtidens svenska ekonomer. Den lämpar sig också väl för andra som vill sätta sig in i hur den svenska ekonomin fungerar då den inte kräver några djupare förkunskaper i nationalekonomi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Marknad och politik
  2. +
  3. Tillämpad makroekonomi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tillämpad makroekonomi av Mats Persson, Eva Skult, Lars Calmfors, Peter Englund, Lennart Erixon (häftad).

Köp båda 2 för 656 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »