Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
198
Utgivningsdatum
2023-08-18
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
17 x 206 x 151 mm
Vikt
370 g
SAB
Eabi
ISBN
9789144157078

Stärk pedagogiken med estetiken : drama, bild och muntligt berättande i tematisk undervisning

Häftad,  Svenska, 2023-08-18
350
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den här boken ger kunskap, stöd och inspiration att arbeta med estetiska lärprocesser, och den bidrar i förlängningen till att realisera flera av styrdokumentens skrivningar. I estetiska lärprocesser får elever nämligen möjlighet att pröva och omsätta idéer i handling; ett skapande och undersökande arbetssätt som stimulerar elevers kreativitet, nyfikenhet och självförtroende. Arbetsformerna erbjuder också rika möjligheter att kommunicera och är därtill demokratiska och ämnesövergripande, vilket skapar delaktighet, sammanhang och överblick.

Stärk pedagogiken med estetiken erbjuder en gedigen teoretisk grund för den som vill arbeta med estetiska läroprocesser. Boken diskuterar även olika estetiska uttryck såsom drama, muntligt berättande och bild. Dessa uttrycksformer används för att bygga praktiska teman i form av tre ämnesövergripande undervisningsförlopp: Sägner och sagor, skräck och fasor, Hållbar utveckling och Makt, maktkamp och uppror.

Boken vänder sig till dig som är lärarutbildare, verksam lärare, lärarstudent eller till exempel pedagog inom kulturskolan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Stärk pedagogiken med estetiken : drama, bild och muntligt berättande i tematisk undervisning
  2. +
  3. Kultur, estetik och barns rätt i pedagogiken 2 upp

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kultur, estetik och barns rätt i pedagogiken 2 upp av Anna Klerfelt, Birgitta Qvarsell (häftad).

Köp båda 2 för 783 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »