Organisationshälsa : om hållbart arbetsliv, förändringsarbete och det hälsofrämjande perspektivet (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
298
Utgivningsdatum
2022-08-18
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Vnbfb
ISBN
9789144157788
Organisationshälsa : om hållbart arbetsliv, förändringsarbete och det hälsofrämjande perspektivet (häftad)

Organisationshälsa : om hållbart arbetsliv, förändringsarbete och det hälsofrämjande perspektivet

Häftad Svenska, 2022-08-18
319
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Arbete kan bidra till att främja hälsa men också orsaka ohälsa. I boken diskuteras hur man kan uppnå ett hållbart arbetsliv med utgångspunkt i verksamheten, arbetsvillkor och arbetsklimat. I denna andra upplaga ges det hälsofrämjande perspektivet en större tyngd och läsaren får ytterligare vägledning i övergången från teori till praktik.
I del I utvecklas en idémässig och teoretisk referensram för organisationshälsa - Healthy workplace - som hjälper oss att förstå hur verksamhet, arbetsmiljö och hälsa hänger ihop. I del II handlar det om att gå från teori till praktik genom ökad förståelse för förändringsarbete, lärande och utvärdering. I del III, som fokuserar konsten att bibehålla hälsan, finns förutom organisationsperspektivet även ett individperspektiv med.
Organisationshälsa vänder sig till studerande på universitet, högskolor och yrkeshögskolor. Innehållet är särskilt relevant för personalvetare, hälsovetare och hälsopedagoger men även för dem som läser företagsekonomi med inriktning på organisation och ledarskap. Boken vänder sig även till chefer och ledningsgrupper samt andra som arbetar med verksamhetsutveckling, personalfrågor och arbetsmiljö, såsom HR och företagshälsovård.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Organisationshälsa : om hållbart arbetsliv, förändringsarbete och det hälsofrämjande perspektivet
  2. +
  3. Digitaliseringen och arbetsmiljön

De som köpt den här boken har ofta också köpt Digitaliseringen och arbetsmiljön av Bengt Sandblad, Jan Gulliksen, Ann Lantz, Åke Walldius, Carl Åborg (häftad).

Köp båda 2 för 752 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »