Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
196
Utgivningsdatum
2023-01-05
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
12 x 241 x 190 mm
Vikt
540 g
SAB
Qbc
ISBN
9789144158112

Koncernredovisningens grunder

Häftad,  Svenska, 2023-01-05
349
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I Koncernredovisningens grunder presenteras de tekniker som används för att upprätta ett koncernbokslut och den bakomliggande logik som ligger till grund för teknikerna. Förutom en genomgång av grunderna i att upprätta ett koncernbokslut behandlas också analys av koncernredovisningsdata.

De metoder för koncernredovisning som behandlas är förvärvsmetoden, kapital andelsmetoden och klyvningsmetoden.

Stor möda läggs på att följa läsaren genom hela processen och steg för steg förklara poängen med de tekniker som används vid upprättande av koncernbokslut samt analysen av detta koncernbokslut. I boken presenteras ett stort antal exempel och övningar, alla med fullständiga lösningar.

Boken är avsedd för högskole- och universitetskurser i extern redovisning på i första hand grundnivån, men vänder sig även till redovisningspraktiker som vill förvärva grundläggande kunskaper i koncernredovisning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Koncernredovisningens grunder
 2. +
 3. Övningar i K3 och K2 : övningsbok till Finansiell rapportering enligt K3 samt Årsredovisning enligt K2

De som köpt den här boken har ofta också köpt Övningar i K3 och K2 : övningsbok till Finansie... av Caisa Drefeldt, Eva Törning (häftad).

Köp båda 2 för 824 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Fredrik Hartwig

 • Redovisningsteorins grunder

  Fredrik Hartwig

  Redovisning uppfattas av många som en statisk teknik som syftar till att registrera olika affärshändelser. I praktiken handlar emellertid redovisning - såväl redovisningsregler som företagens tillämpning av dessa regler - om bedömningar och avvägn...

 • Räkenskapsanalys

  Peter Lindberg, Anders Hedman, Fredrik Hartwig

  Räkenskapsanalys - grunder för bedömning av företag och bostadsrättsföreningar behandlar räkenskapsanalys av både företag och bostadsrättsföreningar samt kassaflödesanalys på en grundläggande nivå. Analysen av bostadsrättsföreningar utgår från års...