Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
364
Utgivningsdatum
2023-05-29
Upplaga
7
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Lundqvist, Lennart J (förf.) / Nistotskaya, Marina (förf.) / Olofsdotter Stensöta, Helena (förf.) / Persson, Anna (förf.) / Pierre, Jon (förf.) / Rothstein, Bo (förf.) / Sjöstedt, Martin (förf.) / Teorell, Jan (förf.) / Dahlström, Carl (red.)
Dimensioner
19 x 217 x 145 mm
Vikt
525 g
SAB
Odc
ISBN
9789144158143

Politik som organisation : förvaltningspolitikens grundproblem

Häftad,  Svenska, 2023-05-29
376
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Politik i den moderna staten är till stor del en fråga om organisation. Den offentliga förvaltningens organisationsform spelar därför en betydelsefull roll för vår förståelse av politik. Detta har särskilt kommit att uppmärksammas inom områden som välfärds- och utbildningspolitik samt på senare tid även vad gäller frågor om fattigdomsbekämpning i utvecklingsländer. Frågor om förvaltningsapparatens legitimitet, om styrning och kontroll av för valtningen, och hur förvaltningen genomför politiska beslut utgör centrala problem i såväl utvecklingsländer som i de välmående demokratierna. Inom många politikområden är det en öppen fråga var den offentliga makten faktiskt är belägen: hos politikerna, hos internationella och centrala tjänstemän eller hos de lokala tjänstemän som direkt möter medborgarna?

Politik som organisation är en uppskattad lärobok som nu ges ut i en sjunde omarbetad upplaga. I denna upplaga har bland annat ett kapitel om etik i offentlig förvaltning tillkommit. Boken, som ger en problemorienterad översikt över ett antal områden inom den statsvetenskapliga analysen av den offentliga förvaltningen, är tänkt som en introduktion i ämnet.

Sjunde upplagan
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Politik som organisation : förvaltningspolitikens grundproblem
  2. +
  3. Svensk författningspolitik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svensk författningspolitik av Ingvar Mattson, Olof Petersson, Shirin Ahlbäck Öberg, Hans-Gunnar Axberger, Torbjörn Bergman (häftad).

Köp båda 2 för 739 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »