Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2023-06-20
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Palm, Kristina (förf.) / Rosander, Michael (förf.) / Rosengren, Calle (förf.) / Steinberg, Maria (förf.) / Sandmark, Hélène (red.)
Dimensioner
11 x 189 x 147 mm
Vikt
330 g
ISBN
9789144158525

Ett hälsofrämjande arbetsliv? : utmaningar och möjligheter

Häftad,  Svenska, 2023-06-20
449
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
För att skapa hälsofrämjande arbetsplatser krävs att alla aktörer på jobbet är involverade och drar åt samma håll. Nytt och anpassat ledarskap samt strategisk styrning är nyckelfaktorer.

I dagens arbetsliv är det inte helt klart vem som är arbetsgivare respektive arbetstagare. För gig-arbetare, influencers och andra som jobbar utanför de traditionella ramarna krävs nya former av avtal för att uppnå ett säkert arbetsliv. I distans- och hybridarbete, som fullständigt exploderat, ges å ena sidan möjlighet att förena arbetsliv och privatliv, å andra sidan kan det innebära förväntningar på att man ska vara tillgänglig dygnet runt.

Ett hälsofrämjande arbetsliv? är en tvärvetenskaplig antologi skriven av forskare inom arbetsvetenskap, etnologi, folkhälsovetenskap, juridik och psykologi. Vill du veta mer om vad hälsofrämjande innebär? Om mobbning på arbetsplatsen och hur den ska hanteras? Om influencers? Hur ekonomi och hälsa hänger ihop i världens länder? Vilken roll mobilen har i arbetslivet i fattiga länder? Svaren finns i boken!

Ett hälsofrämjande arbetsliv? vänder sig i första hand till studenter på universitetsutbildningar i arbetsvetenskap, hälsovetenskap, beteendevetenskap, folkhälsovetenskap och samhällsvetenskap, men också till personal inom företagshälsovården, deltagare i arbetsmiljöutbildningar, arbetsledare, HR-personal, skyddsombud och fackligt aktiva.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ett hälsofrämjande arbetsliv? : utmaningar och möjligheter
  2. +
  3. Vaccineffekten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vaccineffekten av Robert F Kennedy Jr, Brian Hooker (häftad).

Köp båda 2 för 688 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »