Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2022-06-23
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
10 x 236 x 164 mm
Vikt
445 g
SAB
Ea.01
ISBN
9789144158822
Förskolläraren som pedagogisk ledare - En praktika (häftad)

Förskolläraren som pedagogisk ledare - En praktika

Häftad,  Svenska, 2022-06-23
335
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den här boken ger förskollärare under utbildning eller i arbete en introduktion i några viktiga områden som de kan behöva behärska för att leda kollegor i det viktiga professionella ledaruppdrag som förskolläraren har enligt skollagen. Boken berör bland annat ledningsuppdragets förutsättningar, grupper och individer i utveckling, det didaktiska ledningsuppdraget, kollegialt lärande, samtalskonst och återkoppling. Det är inte en bok om ledarskap i allmänhet eller en introduktion i förskolans pedagogik. Boken utgår i stället från forskning och erfarenheter som författaren har gjort tillsammans med förskollärare under årens lopp om de arbetsformer som förskolläraren behöver för att utöva sitt ledarskap i kollegiet. I så måtto är boken en praktika - något att återvända till och slå upp i när man fortsätter att utveckla sin erfarenhet som ledare av kollegor.

Boken kan användas i kollegialt lärande i en förskolegrupp och innehåller diskussionsfrågor, förslag till vidare fördjupande läsning samt uppgifter att prova i slutet på varje kapitel.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förskolläraren som pedagogisk ledare - En praktika
  2. +
  3. Ledarskap mitt i verksamheten : att leda kollegor i förskola, skola och fritidshem

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ledarskap mitt i verksamheten : att leda kolleg... av Mikael Jensen (häftad).

Köp båda 2 för 767 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ann S Pihlgren