Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
182
Utgivningsdatum
2023-01-17
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Illustratör/Fotograf
Emma Ganslandt
Dimensioner
13 x 231 x 161 mm
Vikt
415 g
SAB
Eab.01
ISBN
9789144159003

Värdegrunden i förskolan : samtal om barnkonventionen utifrån litteratur

Häftad,  Svenska, 2023-01-17
328
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sedan 2020 är barnkonventionen lag i Sverige. Värdegrundsarbetet i förskolan handlar om barns rättigheter här och nu och att ge alla barn kunskaper och värderingar för att framöver kunna delta aktivt i samhället. För att barnen ska kunna utveckla ett eget förhållningssätt som bygger på grundläggande demokratiska värderingar behöver de möta barnlitteratur som utmanar deras tänkande och inte enbart visar på de goda exemplen.

I Värdegrunden i förskolan ger författarna inledningsvis en teoretisk grund till värdegrunden, barnkonventionen, språkliga kunskapsnivåer, högläsning och eftertänksamma, filosoferande och sokratiska samtal. Det finns även ett kapitel om hur vårdnadshavare kan inkluderas i värdegrundsarbetet. Därefter följer åtta praktiska kapitel som alla utgår från en specifik barnbok.

Med utgångspunkt i boken och genom eftertänksam dialog får barnen möjlighet att erhålla kunskaper om värdegrunden och barnkonventionen och skapa egna värderingar. Till varje praktiskt kapitel finns dessutom exempel på ytterligare barnlitteratur kopplade till aktuella artiklar i barnkonventionen.

Boken vänder sig till förskollärarstudenter samt yrkesverksamma förskollärare och barnskötare, till förste förskollärare och rektorer i förskolan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Värdegrunden i förskolan : samtal om barnkonventionen utifrån litteratur
  2. +
  3. Nyckelkompetenser i förskolan : tio demokratiska undervisningsexempel

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nyckelkompetenser i förskolan : tio demokratisk... av Maria Heimer, Ann S Pihlgren (häftad).

Köp båda 2 för 664 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna