Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
103
Utgivningsdatum
2024-03-12
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 7 mm
Vikt
160 g
SAB
Emm,Eaacb
ISBN
9789144159065

Skolfrånvaro : tidiga insatser och åtgärder

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2024-03-12
239
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Problematisk skolfrånvaro är numera så vanligt att nästan alla känner någon som inte klarar av att gå till skolan. Skolor, kommuner, politiker och andra som berörs av elevers frånvaro frågar sig därför: hur kunde det bli så här och vad kan vi göra åt det?

Skolfrånvaro - tidiga insatser och åtgärder ger konkreta råd i det närvarofrämjande arbetet. Vad säger forskningen? Boken inleds med att ge en övergripande bild av aktuell forskning och ger exempel på andra länders åtgärder, vilka vi kan dra lärdom av i närvaroarbetet. Vidare beskrivs främjande insatser, exempelvis ett systematiskt närvaroarbete, ökad kunskap och närvarostatistik för att identifiera skolors utvecklingsområden. Boken ger också exempel på åtgärder vid problematisk skolfrånvaro som en tydlig plan för hur eleven ska komma i kapp, en checklista och ett fokus på de olika ämnena.

Skolfrånvaro - tidiga insatser och åtgärder vänder sig till rektorer, lärare, personal inom elevhälsan och övrig skolpersonal som möter elevgruppen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skolfrånvaro : tidiga insatser och åtgärder
 2. +
 3. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skolfrånvaro : tidiga insatser och åtgärder. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Skolfrånvaro
  Susanne , 24 april 2024

  Angelägen fråga som belystes på ett konkret och tydligt sätt. Det förebyggande och främjande lyftes fram och de viktigaste åtgärderna för att främja närvaro som berör både skola och hem lyftes upp.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Annica Jäverby

 • Brustna relationer

  Annica Jäverby

  Maries hemliga förälskelse sedan tonåren blir äntligen besvarad och allt tycks gå som på räls för henne. Men kärleken kantas av svårigheter och innan hon vet ordet av står hon inför en sorglig separation. När Marie äntligen vågar älska igen dras h...

 • Det är alltid mörkast före gryningen

  Annica Jäverby

  Marie lever med John och sönerna på hans föräldrars gård. Till vardags är hon lärare i en klass med problem och det är stressigt och konfliktfyllt på jobbet. Marie har börjat glömma av saker och övertalas till sist av John att gå till en läkare. H...