Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2023-06-13
Upplaga
5
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
20 x 220 x 151 mm
Vikt
480 g
SAB
Ocb
ISBN
9789144159164

Regeringsformen : en kommentar

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2023-06-13
365
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Av Sveriges fyra grundlagar är regeringsformen den viktigaste. I den här boken ger författarna en överblick, identifierar de stora utvecklingstrenderna och går igenom regeringsformens alla kapitel - paragraf för paragraf. Alla centrala delar av svensk demokratis rättsliga reglering belyses såsom riksdagens ställning, regeringens förhållande till myndigheterna, enskildas rättighetsskydd och domstolarnas ställning och uppgifter.

Regeringsformen erbjuder en användarvänlig genomgång av regerings formens bestämmelser och ger en koncis och komplett bild av grundlagsregleringen av vårt statsskick. Denna femte upplaga är uppdaterad med ny rättspraxis och ny lagstiftning.

Med sin lättillgängliga framställning vänder den sig till studenter inom juridik och samhällsvetenskap, till praktiskt verksamma inom områden som berörs av grundlagen och även till allmänt intresserade läsare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Regeringsformen : en kommentar
  2. +
  3. Yttrandefrihetsgrundlagarna : rättigheter och gränser för medier och medborgare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Yttrandefrihetsgrundlagarna : rättigheter och g... av Hans-Gunnar Axberger (häftad).

Köp båda 2 för 752 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Regeringsformen : en kommentar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra och lättillgänglig kommentar
    Sverker Scheutz, 17 november 2023

    Regeringsformen : en kommentar av Thomas Bull, Fredrik Sterzel är en bra kommentar till regeringsformen skriven av två av landets bästa specialister på konstitutionell rätt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna