Miljöteknik : för en hållbar utveckling (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2023-03-09
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Johansson, Joakim (förf.) / Lindahl, Mattias (förf.) / Svensson, Niclas (förf.) / Thuresson, Leif (förf.) / Ammenberg, Jonas (red.) / Hjelm, Olof (red.)
Illustratör/Fotograf
Jonny Hallberg, Jonny Hallberg
SAB
Ppd,Uh
ISBN
9789144159355
Miljöteknik : för en hållbar utveckling (häftad)

Miljöteknik : för en hållbar utveckling

Häftad, Svenska, 2023-03-09
532
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Utmaningarna inom miljöområdet är stora och inte minst industrin arbetar intensivt med sin omställning för att både minska sin negativa miljöpåverkan och ta fram lösningar som bidrar till ett gott liv för alla.

Boken behandlar möjligheterna att vända miljöproblem till möjligheter genom miljöteknik. Bokens två första delar ger en grundläggande förståelse för orsaker till miljöproblem, effekter och lösningar. Den tredje delen fokuserar på proaktiva åtgärder för att undvika negativ miljöpåverkan, inklusive reningstekniker, produktutveckling och systemanalys. Den fjärde delen introducerar begreppet stora tekniska system och behandlar viktiga system som energisystem, transportsystem och avfallssystem.

I denna andra upplaga har bokens innehåll reviderats genom gående. Områdena miljödriven produktutveckling, energisystemet och transportsystemet har omarbetats väsentligt och uppdaterats med nya forskningsrön till exempel inom cirkulär ekonomi.

Miljöteknik riktar sig till högskolestudenter med intresse för miljö problematik, miljöteknik och systemlösningar och fungerar som en kursbok inom ingenjörs- och miljövetenskapliga områden. Författarna är huvudsakligen forskare och lärare på Linköpings universitet med erfarenhet inom forskning, utbildning och sam arbete med industrin.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Miljöteknik : för en hållbar utveckling
  2. +
  3. Design : process och metod

De som köpt den här boken har ofta också köpt Design : process och metod av Åsa Wikberg-Nilsson, Åsa Ericson, Peter Törlind (häftad).

Köp båda 2 för 901 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »