Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
331
Utgivningsdatum
2022-08-10
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
24 x 226 x 152 mm
Vikt
640 g
SAB
Do,S:do
ISBN
9789144159393
Stridens psykologi : konsten att döda och överleva (häftad)

Stridens psykologi : konsten att döda och överleva

(5 röster)
Häftad,  Svenska, 2022-08-10
349
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det är i de mest extrema situationer vi ofta finner människans mest onda och grymma handlingar. Men det är även där individer ofta uppvisar tapperhet, lojalitet och osjälviskt riskerar sitt eget liv för att hjälpa andra. När vi kan förstå mänskliga reaktioner i extrema situationer blir vi bättre rustade att fungera i dem, men också att förstå många fenomen vi omges av i vardagen.

Stridens psykologi tar bland annat upp psykologiska aspekter på ondska, våldsutövning, fångenskap, tortyr och att möta döden. Men den diskuterar också coping, överlevnad och vägen tillbaka efter att ha upplevt extrema situationer, såsom krig. Boken tar sin utgångspunkt hos soldater i strid. Resonemangen är dock tillämpbara även för andra yrkesgrupper som regelmässigt arbetar i extrema situationer eller möter människor i kris såsom poliser, brandmän, sjukvårdspersonal, psykologer och präster. Men kriser drabbar inte bara yrkesfolk. Över 80 procent av oss kommer under vår livstid att uppleva något potentiellt traumatiserande, och denna bok kan göra dig bättre rustad att hantera det.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Stridens psykologi : konsten att döda och överleva
  2. +
  3. Från spår till bevis : kriminalteknik för poliser i yttre tjänst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från spår till bevis : kriminalteknik för polis... av Anna Schneider Jacobsson, Bo Svensson (häftad).

Köp båda 2 för 787 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av David Bergman